top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıGüven Bakırtaş

Samimiyet (Satışta Uzmanlaşmak-2)


Satışta uzmanlaşmak iş dünyasının en fazla önem verdiği konuların başında geliyor. Serinin ilk yazısında ana yöntemlerden birincisi olarak ihtiyaçların belirlenmesinin üzerinde durmuştum. Evet, bir ürün ya da hizmeti satarken ihtiyaç sihirbazı olarak başarı sağlayabiliriz ama bu tek yöntem değil. Buyrun devam edelim.

"Gerçek bir hizmet verecekseniz, içine parayla ölçülemeyecek ya da satın alınamayacak bir şey koymalısınız: işte o, samimiyet ve dürüstlüktür"

Douglas Adams


Samimiyet Douglas Adams'ın da dediği gibi parayla ölçülemeyen bir değer. Peki, eninde sonunda müşterimizden para isteyeceksek, nasıl olacak da bunu dürüstlük ve samimiyetle sunacağız?

- Yaptığınız işi anlatırken samimi olun. Sektörünüzü ya da şirketinizi olduğundan büyük göstermeye çalışmayın. Tabii bunu yaparken işinizin önemini asla küçük görmeyin.

- Kendinizi ifade ederken samimi olun. Unutmayın ki siz orada işini yapmaya çalışan bir profesyonelsiniz. Ne bir eksik, ne bir fazla. Tamamen tribüne yönelik hareketler, müşteri algısında karşılığı olmayan özgüven şovlarını unutun. Kendiniz olun, basit, sade ve etkili.

- Ürünü/hizmeti anlatırken samimi olun. Unutmayın ki karşınızdaki müşteri muhteşem olanı değil, ihtiyacını çözecek olanı satın alır. Mağazacılık yaparken bir ekip arkadaşım sattığı ürünü hep "dünyanın en iyisi" şeklinde tanıtırdı. Bir gün en güzel cevabı ise müşteriden aldı: "En iyi olması onun işine yarar, bana işimi görecek kadarı lazım".

- Fiyatı belirtirken samimi olun. Bu fiyatın, müşteri isteklerini karşılayan hizmet/ürün için doğru fiyat olduğunu, şirketin süreğen şekilde kazanımı, satışçının maaşını ve standartlarını koruyabilmesi için optimal değer olduğunu ifade edin.

- Müşterinizi dinlerken samimi olun. Müşteri; anlaşılmak ve değer verilmek ister. Müşterinizin sorunlarına ortak olmanız, yakındığı konularda onu anladığınızı belirtmeniz, onun için bir satışçıdan daha fazlası olduğunuzu hissettirecektir.

Her şeyden öte hisseden, yaşayan ve tepki veren bir birey olduğunuzu unutmayın. Karşınızdaki de sizin gibi ihtiyaçları için savaş veren bir birey.

Samimiyet güven verir, olumlu cevap almanın anahtarı da güvendir.

60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page